Verimlilik ve Teknoloji Fuarı V-Talks etkinliği kapsamında düzenlenen “2023 Sonrası Savunma ve Uzay Teknolojileri” oturumuna katılan ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, 2023’ten sonra güvenlik güçlerimizin gücüne güç katacak sistemler hakkında bilgi verdi. Örgün, ” Pandemi yılı bize Biyolojik Savunma’nın ne kadar önemli olduğunu fark ettirdi ” dedi.

“ASELSAN olarak savunma ve uzay teknolojilerini dünyadaki son gelişmeleri ve eğilimleri yakından takip ediyoruz, yakından takip etmek zorundayız” diyen ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, 2023’ten sonra güvenlik güçlerimizin gücüne güç katacak sistemleri, hem kendi güvenlik güçlerimize, hem dost ve müttefik ülkeler ile memnuniyetle paylaşıyor olacağız dedi.

Tasarım süreci devam eden 2023 sonrasında envantere katılması öngörülen, ‘Yüksek Teknoloji‘ odaklı savunma ürünleri hakkında bilgi veren Görgün, konuşmasına şöyle devam etti: “Aselsan gibi güzide kuruluşların sorumluluk aldığı, Uzun Menzilli Bölge Hava Savunma Sistemi ‘SİPER’ projesi, üst katman ‘Balistik Füze Savunma’ sistem geliştirme projesi, ‘Milli GPS’ uydusu, Milli uydu üzerinden haberleşen askeri telsizlerimiz, ‘yapay zekalı’ komutan yardımcısı, yapay zekayı kullanan sahadaki askere destek olabilecek sistemler, biyolojik saldırıya karşı tedbir konuları, sürü halinde çalışan otonom Kara-deniz hava araçları”

Görgün, “yakın dönemde ASELSAN tarafından teslim edilen kritik teknolojik ürünleri olarakta, Yakın Hava Savunma Sistemi HİSAR-A, Türksat 6-A üzerindeki haberleşme ekipmanları ve ‘Karakulak’ ismini verdiğimiz yüksek frekansta çalışan kestirme dinlenme sistemleri örnek verilebiliriz “ ifadelerini kullandı.

Son dönemlerdeki yüksek teknoloji ürünleri savunma ve silah sistemleri alanında gelecekte muharere sahalarında sıklıkla gözlenecek ürün çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Haluk Görgün, ” Örneğin hava kuvvetlerimiz için önem içeren ‘Hassas Güdüm Teknolojileri’ alanında faaliyetlerimizi artırdık ürünlerimizi geliştiriyoruz. “dedi.

Görgün, Elektromanyetik fırlatma sistem projesine ‘her denememizde hem kendi, hem ülkemizin hız ve güç menzil rekorlarını kırarak’ devam ettiklerini söyledi. Yönlendirilmiş enerji silahlarımız, yönlendirilmiş kızılötesi karşı tedbir sistemleri, mobil lazer silah sistemleri gibi geleceğin teknolojilerinde ürün vermeye başladıklarını belirtti.

Yapay Zeka teknolojisinin gelecekteki yaygın kullanım alanları hakkında da bilgi veren Haluk Örgün, çoklu savunma sanayi ürünümüzde, otonom ve robot sistemlerimizde bu teknolojiyi yoğun olarak kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz. Harp oyunları komutan asistanı, Komuta Kontrol sistemleri, güvenlik sistemlerine yönelik görüntü işleme alanlarında yapay zekayı kullanmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

‘KORONA VİRÜS’ BİYO SAVUNMA FALİYETLERİNİN ÖNEMİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Korona virüs Pandemi yılı hem ülkeler için hem sektör için ciddi bir sınav yolu oldu.Bu zor dönemde Biyolojik Savunmanın ne kadar önemli olduğunu farkına vardıklarını belirten Haluk Örgün,” Aselsan olarak 6 yıl önceden başlayan Biyo Savunma faaliyetlerimiz var. Biz bunu hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. “ şeklinde konuştu.

C Savunma Dergi Mayıs Sayısı
+Endonezya denizaltısı KRI Naggala 402 batması ardından
+Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi ne kadar başarılı ?
+Son yıllarda İHA kayıplarının giderek artması ne anlama geliyor.
PDF sürümünü okuyabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here