AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı test programı devam ediyor. Bu kapsamda Yer Kontrol İstasyonu bulunmayan uzak meydana, tam otonom iniş kalkışı başarıyla gerçekleştirildi.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, “AKINCI, testlerine devam ediyor… Bugün ilk defa; Yer Kontrol İstasyonu bulunmayan uzak meydana, tam otonom iniş kalkışı da başarıyla gerçekleştirdi.” ifadelerine yer verildi.

AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ilk uçuşunu Aralık 2019’da gerçekleştirmişti. TİHA’nın ikinci prototipi Doğrulama ve Tanımlama Testi kapsamında 1 saat 2 dakikalık uçuşu Ağustos ayında yaptı. üçüncü prototipinin entegrasyon çalışmaları Baykar SİHA Ar-Ge- Üretim Merkezi’nde devam ediyor.

Bayraktar TB2’den daha uzun ve geniş olan AKINCI TİHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip ve çok sayıda milli akıllı mühimmat taşıyabilecektir. AKINCI ayrıca özgün yapay zeka sistemi sayesinde, daha akıllı ve çevresel koşulların daha da farkında olacak, kullanıcılarına ileri uçuş ve teşhis fonksiyonları sunacaktır.

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) savaş uçaklarının yaptığı bazı görevleri de icra edecektir. Taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapacaktır. Şavaş uçaklarının yükünü azaltacak olan AKINCI ile havadan bombardıman da icra edilebilecektir. Ülkemizde milli olarak geliştirilen hava-hava füzeleriyle donatılacak AKINCI İHA, hava-hava görevlerinde de kullanılabilecektir. 

Kendi sınıfında dünyanın en ileri teknolojik sistemi haline gelmesi için çalışılan Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı Sistemi, yerli ve milli olarak üretilen MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılacaktır.

Kaynak: BAYKAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here