1700 Beygir Gücüyle Sınıfının En İyisi: AKINCI C Gökyüzünde!

0
74
Bayraktar AKINCI C, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde yapılan ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi. ( Baykar )

Baykar’ın gururu, AKINCI ailesinin yeni üyesi AKINCI C, Tekirdağ’da ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

1700 beygir gücüyle sınıfının en etkili ve kabiliyetli muharip platformu olma hedefiyle yola çıkan AKINCI C, 1 saatten fazla havada kalarak aerodinamik testleri de başarıyla geçti.

AKINCI C’nin 1700 beygir gücü, AKINCI B’yi 200 beygir geride bırakıyor. Motor uzunluğundaki artışın kanat yapısını da etkilediği gözlenen AKINCI C, Türk savunma sanayisinin gücünü ve potansiyelini tüm dünyaya gösteriyor.

2019’da ilk uçuşunu gerçekleştiren AKINCI TİHA’nın 2X450 HP gücündeki Bayraktar AKINCI A ve 2X750 HP gücündeki Bayraktar AKINCI B, Türk güvenlik güçlerinin yanı sıra dost ve müttefik ülkelere de ihraç edilmeye başlandı. Azerbaycan’daki ilk uçuşuna Cumhurbaşkanı Aliyev ve Selçuk Bayraktar’ın da katılması, AKINCI’nın uluslararası alandaki prestijini de gözler önüne seriyor.

ASELFLIR-500 sistemi ile deniz hedeflerini de vurabilen AKINCI TİHA, 40 bin uçuş saatinin ardından önemli bir kilometre taşına daha ulaştı.

45 bin feet irtifa rekoru ve 3 ülkeyi uçarak geçen AKINCI, Türk havacılık tarihinin en önemli başarı öykülerinden biri olarak yer alıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here