ABD Donanması, Kıyı Muharebe Gemisi – (Littoral Combat Ship-LCS) sınıfı gemileri Hint-pasifik operasyon alanına konuşlandırmaya başladı. İlk defa USS Montgomery (LCS-8) gemisi Endonezya Java denizinde başlayan uluslararası tatbikata katılıyor.

Dört hafta önce Singapura intikal eden USS Montgomery (LCS-8) gemisi 1 Ağustos’da Java Denizi’ndeki Surabaya’da CARAT Endonezya 2019 eğitim tatbikatına katılıyor.

Ayrıca tatbikata Spearhead sınıfı hızlı nakliye gemisi, USNS Fall River (T-EPF 4) ve Legend sınıfı Sahil Güvenlik gemisi USCGC Stratton (WMSL 752), Endonezya Deniz Kuvvetleri’nden de KRI Sultan İskandar Muda (367) fırkateyni, Fatahillah Sınıfı KRI Nala fırkateyni (363) ve KRI Sampari (628) hücumbotu katılıyor.

Tatbikata ek olarak P-8A Poseidon deniz gözetleme uçağı, Mobil Dalış ve Kurtarma Ünitesi ve özel harekat timleri dahil edildi.

Tatbikat kapsamında ABD ve Endonezya gemileri ortak eğitimler gerçekleştiriyor, USS Montgomery (LCS-8) yüzey savaşı ve üzerinde bulunan görev paketlerinin birlikte kullanımı test ediliyor. Ayrıca gemi taşıma, denizde yenileme, topçuluk çalışmaları, arama ve el koyma eğitimleri yapılıyor.

CARAT Endonezya 2019 eğitim tatbikatında iki ülke arasında, mobil dalış kurtarma eğitimi, patlayıcı mühimmat imhası (EOD), orman savaşı eğitimi, denizcilik alanı farkındalığı, tıp ve havacılık gibi konularda bilgi alışverişi yapılıyor.

Hint-Pasifik operasyon alanı rotasyon kapsamında USS Montgomery (LCS-8) gemisi 6 Temmuz Singapur’daki Changi Deniz Üssü’ne intikal etmişti.Donanma kaynakları USS Freedom (LCS 1), USS Fort Worth (LCS 3) ve USS Coronado (LCS 4) dahil olmak üzere dört LCS sınıfı savaş gemilerinin Güneydoğu Asya’ya konuşlanacağını belirtiyor.

LC Platformları deniz güvenliği operasyonları, insani yardım ve felaket müdahalesine kadar geniş bir yelpazede görev yapacak.

Kaynak: USNI News, Military News, Ajanslar,

ABD Sahil Güvenlik personeli Ens. Katherine Haerr ve Endonezya Donanması (TNI-AL) üyesi Nanik Dwi Suryani ile birlikte, CARAT Endonezya 2019 İşbirliği Sürecine Hazırlık Eğitiminde..
ABD Donanmasından Teğmen Abe Hribar P-8 Poseidon uçağında Endonezya medyasına bilgi veriyor.

USS Montgomery (LCS 8) ve Legend sınıfı Sahil Güvenlik gemisi USCGC Stratton (WMSL 752) Tanope Perak Limanı’ndan Eğitimin deniz aşamasına katılmak üzere ayrılıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here