Hedef uçak olarak kullanılan “ŞİMŞEK”, GPS güdümlü otonom uçarak, uzun mesafeleri vurabilen füze haline getirildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vurulmaktan sıkılan hedef uçağımız #ŞİMŞEK, artık vurmaya karar verdi! ŞİMŞEK, GPS güdümlü otonom uçarak, uzun mesafelerdeki hedefleri vuran füze haline geldi. Mesafesini söylemiyormuş Tebrikler Tusaş Tebrikler Roketsan “ ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hava savunma birliklerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2009 yılında Araştırma ve Geliştirme projesi olarak başlatılmış özgün TUSAŞ tasarımıdır.

Müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir açık mimari yapıda tasarlanmakta olan ŞİMŞEK Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi; hava-hava, satıh-hava, uçaksavar ve füze sistemleri ile atış ve radarla takip eğitimlerinde kullanılıyor.

ŞİMŞEK, muharip uçakların ve füzelerin uçuş karakteristiklerine yakın özelliklere sahip, Yüksek Hızlı Hedef Uçak ihtiyaçlarına göre tasarlandı.

Hedef uçak ŞİMŞEK, TUSAŞ tarafından üretilen ANKA İnsansız Hava Aracı’na (iHA) entegrasyonu gerçekleştirilmişti. ANKA iki adet ŞİMŞEK uçağı ile görev yapabilme kabiliyeti kazandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here