Azerbaycan ile İtalya arasında Leonardo C-27J Askeri Nakliye uçağı anlaşması imzalanıyor

0
372

Azerbaycan, gelecek hafta Roma’ya gidecek bir heyet aracılığıyla İtalya ile önemli anlaşmalar imzalayacak. Anlaşmalar arasında iki adet Leonardo C-27J çok amaçlı askeri nakliye uçağı tedariki de yer alıyor.

İtalyan gazetesi Il Sole 24 Ore’nin haberine göre, bir Azerbaycan heyeti gelecek hafta Roma’ya gelerek İtalya ile bazı anlaşmalar imzalayacak. Bu anlaşmalardan biri, iki adet Leonardo C-27J çok amaçlı askeri nakliye uçağı tedariki de bulunuyor.

İtalya Savunma Bakanlığı ile Azerbaycan muhatabı arasında gerçekleştirilen uzun görüşmeler, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin genişlemesini ve odak noktasının savunma sanayine kaymasını mümkün kılmıştır.

Leonardo’nun eski CEO’su Alessandro Profumo ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki Münih’teki toplantıda Azerbaycan’ın İtalyan savunma sistemlerine olan ilgisi teyit edilmişti. Cumhurbaşkanı Aliyev, toplantıda İtalya’nın Azerbaycan için Avrupa’daki en yakın ortak olduğunu vurgulamış ve özellikle Leonardo ile olan işbirliği sayesinde bu yakınlığın sağlandığını belirtmişti.

Ayrıca, Azerbaycan Leonardo’nun M-346 gelişmiş eğitim ve hafif savaş uçağına büyük ilgi gösteriyor. Şubat 2020’de Bakü, Roma ile yaklaşık on adet jetin satın alımıyla ilgili niyet mektubu imzalamıştı.

Anlaşma tamamlanırsa, Azerbaycan C-27J’nin 17. müşterisi olacak. Leonardo şu ana kadar toplam 88 uçak için sipariş almış ve bunların tamamı teslim edilmiştir.

Leonardo C-27J, modern bir askeri nakliye uçağıdır ve çeşitli görevleri yerine getirebilen çok yönlü bir platform olarak tanınır. Hem askeri hem de insani yardım operasyonları için kullanılabilen C-27J, geniş bir yük taşıma kapasitesine sahip olup zorlu hava koşullarında dahi etkili bir şekilde çalışabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here