ABD Hava Kuvvetleri’nin yeni nesil EC-37B (Compass Call) elektronik harp uçağının entegrasyonunu ve boyaması tamamlanarak teslimata hazır hale getirildi. 

EC-37B, Hava Kuvvetleri’nin eskiyen EC-130H filosu uçaklarının yerini alacak. EC-37B Compass Call elektronik harp (EH) uçağında, Gulfstream G550 Konformal Havadan Erken Uyarı Uçağı (CAEW) gövdesi kullanıldı. 

Elektronik harp uçağı düşman komuta kontrol iletişimini, radarı ve navigasyon sistemlerini keserek savaş alanı koordinasyonunu kısıtlar. Ayrıca düşman silah sistemleri ve kontrol ağları arasındaki temel bilgi iletimini önleyerek hava savunmalarını bastırır.

L3Harris’in Teksas’ın Waco şehrinde bulunan uçak modifikasyon merkezi, dünya genelindeki müşteriler için istihbarat, gözetleme ve keşif, uçak mühendisliği, karmaşık sistem entegrasyonu, uçak modifikasyonu, uçuş testi ve sertifikasyon, yüklenici lojistik desteği ve elektronik harp platformu ve hizmetleri için çözümler sağlar. 

Hava Kuvvetleri’nin Vietnam Savaşı’na dayanan gövdeleriyle 14 eski EC-130H uçağı, kendini kanıtlanmış elektronik savaş teknolojilerinin çoğu L3Harris tarafından yürütülen bir dönüşüm programı ile iş jeti tabanlı gövdeye yerleştirilecek.

Hem EC-37B hem de ABD Donanması’nın NC-37B füze takip uçağı, İsrail Eitam Conformal Airborne Early Warning (CAEW) uçağının değiştirilmiş G550 gövde konfigürasyonunu kullanıyor.

Program kapsamında L3Harris, EC-130H’nin Compass Call ekipmanını kaldıracak ve modernize edecek. Ardından EC-37B’nin yüksek düzeyde modifiye edilmiş yeni Gulfstream G550 iş jeti uçaklarına yeniden entegre edecek.

BAE System firması çapraz güverte sistem entegrasyonu bölümünü gerçekleştirecek. Aviyonik, motorlar, uçuş kontrolleri, gövde ve görev ekipmanı BAE tarafından uyarlanıyor.  

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here