MSB: Taşınabilir Atış Kontrol Birimi ve 5 adet Süper Mushshak uçağı envantere alındı

0
33

Milli Savunma Bakanlığı, 21 Mart 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Taşınabilir Atış Kontrol Birimi sisteminin atış testlerini başarıyla tamamladığını duyurdu.Bakanlık ayrıca, 5 adet Süper Mushshak uçağının Hava Kuvvetleri envanterine alındığını da açıkladı.

Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren yeni silah sistemleri ve son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Halkla İlişkiler Müşaviri Aktürk, “21 Mart’ta, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Taşınabilir Atış Kontrol Birimi sistemi icra ettiği atış testlerini başarıyla tamamlamıştır. 5 adet Süper Mushshak uçağı da Hava Kuvvetlerimiz envanterine alınmıştır.” ifadelerini kullandı.

CN-235 Nakliye Uçağı Geçici Olarak Deniz Kuvvetlerine Tahsis Edildi

Bakanlık kaynakları, Hava Kuvvetlerine ait CN-235 Nakliye Uçağının Deniz Kuvvetlerine verilmesine dair soruya, “Dz.K.K.lığının harekât, ulaştırma ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hv.K.K.lığından 1 yıl süreyle geçici olarak 1 adet CN-235 uçağı tahsis edilmiştir. Bahse konu tahsis işlemi Hv.K.K.lığı ile Dz.K.K.lığı arasında 2021 yılında imzalanan protokol kapsamında ihtiyaç duyuldukça gerçekleştirilmekte ve kalıcı bir envanter transferi yapılmamaktadır.” şeklinde cevap verdi.

Bazı Gemi ler Test ve Eğitim Gemisi Olarak Kullanılacak

Ayrıca kaynaklar, Dz.K.K.lığında Bazı Gemi ve Denizaltıların Test ve Eğitim Gemisi Sınıfına Ayrılmasına ilişkin şunları belirtti: “Yavuz Sınıfı Fırkateynlerden TCG YAVUZ ve TCG FATİH (FFGH), Doğan Sınıfı Hücumbotlardan TCG TAYFUN ve TCG VOLKAN (PGFG), Engin Sınıfı Mayın Avlama Gemilerinden TCG EDREMİT (MHC); ekonomik ömürlerinin sonuna yaklaşmaları ve cihazlarının demode olmasına bağlı olarak harekât etkinliklerinin azalması nedeniyle eğitim/test gemisi olarak kullanılabilmeleri maksadıyla mevcut tip göstergeleri, yardımcı sınıf gemileri tanımlayan bir tip göstergesi olan ‘AG’ olarak belirlenmiştir.”

Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatına Ara Verildi!

Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatının 2024 yılında icra edilmeyeceğini belirten Bakanlık kaynakları, “NATO Güvenlik Yatırımları Programı kapsamında Mayıs 2023 ile Mayıs 2025 tarihleri arasında 3. Ana Jet Üs Komutanlığı/Konya’da gerçekleştirilmekte olan Konya Havaalanı Ana Pist restorasyonundan dolayı 2024 yılı Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi icra edilmeyecektir.” bilgisini verdi.

Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi’nin 2025 yılının Haziran ayında 3’üncü Ana Jet Üs K.lığı/Konya’da icra edilmesi planlanmaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here