ROKETSAN firması tarafından geliştirilen T-107/122 Çok Namlulu Roketatar [ÇNRA] Silah Sistemi gece/gündüz her türlü hava ve arazi şartında, yüksek öncelikli hedeflere karşı manevra birliklerine yoğun ve etkili ateş desteği sağlıyor.
ROKETSAN tarafında geliştirilen T-107/122 ÇNRA Sistemi Bataryası, sahip olduğu görev destek araçlarıyla bağımsız görev yapabilecek kabiliyettedir.
T-107/122 ÇNRA sistemi bataryasında; 1 adet C-107/122 Komuta Kontrol Aracı, 6 adet T-107/122 Fırlatma Aracı, 6 adet L-107/122 Mühimmat İkmal Aracı, 1 adet M-107/122 Meteoroloji Aracı ile 1 adet R-107/122 Bakım Onarım Aracı mevcuttur.
Bataryanın sahip olduğu Komuta Kontrol Sistemi ve Silah Yönetim Sistemi, modern Ateş Destek Otomasyonu ve Muharebe Sahası Komuta Kontrol Ve Yönetim Sistemleriyle entegre edilebilmektedir. Sisteme, hedef tespit radarı veya insansız hava aracı gibi hedef tespit vasıtalarından hedef ile ilgili bilgiler sağlanmaktadır.
Ukrayna savaşında yoğun olarak kullanılan Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) sistemleri savaş bölgesinde kullanılan silah sistemleri arasından öne çıktığını görüyoruz. Rus hava kuvvetleri Ukrayna’nın elinde bulunan SA-11 (Buk) ve SA-8 (9K33 Osa) SAM’larını havadan yok edilmesinde başarı gösteremedi. Ukrayna tarafından teyitli 17 SAM sistemi imha edildi. SAM kayıplarının çoğu Rus kara Kuvvetleri’nin topçu ve Roket (ÇNRA) saldırıları ile imha edildiği belirtildi. Aynı şekilde Tank sütunlarınada karşı topçu ve Roketlerin (ÇNRA) etkili olduğunu görüyoruz.
Son dönemde düşman hareketlerini ve pozisyonlarını İHA’lar ile tespit edip, topçu ve ÇNRA (Çok Namlulu Roketatar) sistemlerine koordinatlar sağladığı operasyon konsepti kullanılıyor. Ukrayna harekatında öne çıkan Her iki ülke tarafından kullanılan B-21 Grad (Çok Namlulu Roketatar ) ÇNRA sistemidir. Taburlarda 18 fırlatıcıdan oluşan B-21 tek bir salvo atışta 720 roket atabilir. Roketler güdümsüzdür ve tipik topçulardan daha düşük hassasiyete sahiptir; kesin doğruluk gerektiren durumlarda kullanılamazlar. Bir hedefi yok etmek yerine bir alana yayılmış çok sayıda hedefi yok etmek için kullanılır. Tipik Kuşatma taktiklerinde kullanılan bu roketler ayrıca düşman mevzilerini vurma, ikmal ve kaçış yollarını kesme, zırhlı kara birliklerini vurmada da kullanılır.