Alman Donanmasının, Braunschweig sınıfı K130 korvetlerinin inşa edilecek ikinci partisinde TRS-4D deniz radarı ve MSSR 2000 (IFF) dost-düşman tanıma sistemleriyle donatılması için HENSOLDT firmasına sipariş verdiği açıklandı.

HENSOLDT firması 2022 yılına kadar 7 adet sistemi yeni gemilere uygulayacak. HENSOLDT CEO’su Thomas Müller, ” Kıyı suları gibi güç ortamlarda kendini kanıtlamış TRS-4D radarı ile korvetler son derece güçlü radar sistemine sahip olacak…” ifadelerini kullandı.

Müller, TRS-4D deniz radarı ve MSSR 2000 (IFF) dost-düşman tanıma sistemlerinin Alman Donanması için inşaa edilecek ikinci parti gemilere uygulanacağını söyledi.

TRS-4D radarı F125 fırkateynlerinde kullanılıyor. Ayrıca, HENSOLDT firması inşa edilen ilk K130 korvet grubunda TRS-3D radarıyla donatmıştı. Bu radar sistemi aynı zamanda kara tabanlı hava savunma radarı olan TRML-4D’yi de içeren ürün ailesinin parçasıdır.

TRS-4D radarı hava savunma ve yüzey operasyonlarında kullanılmak üzere tasaralanmıştır. Dönen anteni ile mekanik ve elektronik azimut taramayı birleştirerek, hedeflerin çok hızlı şekilde tespit edilmesini ve izlenmesini sağlar.

Radar sistemi yazılım aracıyla programlanmış parametreleri müşterinin ihtiyaçlarına göre ayarlayabilir. Ayrıca geminin ömrü boyunca ortaya çıkan yeni tehditlere adapte edilebilir.

Gemilere uygulanacak MSSR 2000 dost-düşman tanıma sistemi (IFF) en son IFF standartları “Mode S / Mode 5” ile çalışabilmektedir. NATO birilikleri ve müttefikleri IFF sistemlerini Mode 5 dönüştürme sürecindedir.

Alman donanmasında 5 adet Braunschweig sınıfı (K130) korveti görev yapmaktadır. Donanma artan ihtiyaçlar kapsamında 5 adet yeni korvet inşatı için Lürssen Werft, ThyssenKrupp Marine Systems ve yeni kurulan Alman Deniz Yards Kiel’den oluşan ARGE K130 konsorsiyumu ile 2,4 milyar Avroluk sözleşme imzalamıştı.

İkinci grup K130 korvetlerin Nisan’da yapılacak tören ile inşatı başlanacak. Korvetlere, Köln, Emden, Karlsruhe, Augsburg ve Lübeck isimleri verilecek.

HENSOLDT firması savunma ve güvenlik elektroniği alanında Avrupa’nın önde gelen firmaları arasında gösteriliyor. Şirket sivil ve askeri sensör çözümlerinde Avrupada lider olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 4 bin 300 çalışanıyla yılda 1 milyar Avro cirosu bulunuyor.Firmanın adı 19. yüzyılda Alman optik ve hassas mekanik öncüsü olan Moritz Carl Hensoldt’a dayanıyor.

KAYNAK: HENSOLDT, Ajanslar, DP,

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here