Türkiye otomotiv ve savunma sanayiinin öncü şirketi Otokar, 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Otokar, yılın ilk yarısında cirosunu geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkardı. İhracatta mevcut seviyeyi koruyan şirketin, ilk 6 aydaki net kârı ise yüzde 37 artışla 543 milyon TL oldu.

Yılın ilk yarısında yeniliklerini arka arkaya tanıtan Otokar, ilk 6 aylık finansal sonuçlarını paylaştı. 180 günde yurt içi ve yurt dışında önemli teslimatlar, 4 yeni araç lansmanı, birçok fuar katılımı gerçekleştiren Otokar, 2022’nin ilk 6 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katladı.

Türkiye dahil 5 ülkedeki şirketleriyle faaliyet gösteren ve araçları 5 kıtada 60’tan fazla ülkede kullanılan Otokar, yılın ilk 6 ayında cirosunu 2 katına çıkartarak, 3,7  milyar TL’ye taşıdı. Şirketin ihracatı ise geçen yılın aynı dönemi ile benzer seviyede gerçekleşerek 146 milyon USD oldu.

Askeri araçlarımız Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil dünyada 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55’ten fazla kullanıcı envanterinde yer aldığını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Farklı ülkelerin envanterinde olan, barış güçlerinde aktif kullanılan zırhlı araçlarımızın başarılı performansı birçok ülkenin dikkatini çekiyor. Kullanıcılar araçlarımızı kendi coğrafi ve iklim koşullarında denemek istiyorlar. Halihazırda pek çok ülkede araçlarımız kullanıcılarımız tarafından detaylı ve zorlu testlere tabi tutuluyor. Kullanıcılarımızın beklenti ve ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Bu yıl Mayıs ayında kamuoyuna da açıkladığımız önemli bir ihracat siparişi aldık. Teslimatları önümüzdeki dönemde tamamlayacağız” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here