Bakü Fuar Merkezi’nde düzenlenen 4. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı “ADEX”i ve 13. Uluslararası İç Güvenlik, Emniyet ve Kurtarma Ekipmanları Fuarı “Securex Caspian” kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

ADEX 2022 fuarı, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı’nın organizasyonunda, Azerbaycan  Savunma Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilmektedir.Bu yıl fuara 20 farklı ülkeden 208 şirket katılıyor. 

Bulgaristan, Çin, Fransa, Hollanda, İtalya ve diğer ülkelerin önde gelen savunma sanayi şirketleri ADEX 2022’de temsil edilmektedir.  Bu yıl Ürdün’den firmalar ilk kez katılımcı oldu. Belarus, İran, İsrail, Kazakistan, Pakistan, Rusya, Türkiye kendi ulusal stantlarında ürünlerini sergiliyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ADEX 2022 ve Securex Caspian fuarında incelemlerde bulundu. 

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde Türkiye’den fuar etkinliğine 41 Türk savunma sanayi firması katılıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) altın sponsoru olduğu fuarda, toplam 2 bin 801 metrekare alanda, “Türk Milli Pavilyonu” konsepti oluşturuldu.

Fuara, Türkiye’den Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere katıldı.

Türkiye’den fuara  ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN, OTOKAR, MKE AŞ, ROKETSAN, Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş., ASFAT, BMC, Altay Yazılım, Armelsan, ASSAN, Ata Silah, Ayesaş, Berkin Mühendislik, BLG Savunma, Dearsan, Dorçe, HTR, İŞBİR, Karel, KZ Mekotronik, Lentatek, Maren Robotics, Masttech, MILSOFT, Nanografi, NUROL Technology, Profen, Sağlam Metal, SAHA İstanbul, Samsun Yurt Savunma, SDT, SIMSOFT, STM, TAIS, TARGET ATIŞ SİS, TİSAŞ, Titra, TURMAKS ve ÜNİMETAL firmaları katılım sağlıyor.

13. Uluslararası İç Güvenlik, Emniyet ve Kurtarma Ekipmanları Fuarı “Securex Caspian”, ADEX ile paralel olarak düzenleniyor. Kolluk kuvvetleri, sınır, kurtarma, yangınla mücadele ve özel hizmetler tarafından kullanılan yeni silah modelleri sergileniyor. 

ADEX 2022 savunma fuarı Bakü’de başlıyor

Dördüncü Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı “ADEX” ve 13. Uluslararası İç Güvenlik, Emniyet ve Kurtarma Ekipmanları Fuarı “Securex Caspian” 6-8 Eylül tarihleri ​​arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek.

Bakü Expo Center’de düzenlenecek ADEX 2022 fuarında 208 firma bir araya gelecek. Katılımcılar arasında Bulgaristan, Çin, Fransa, Hollanda, İtalya ve Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketleri tarafından temsil edilecek. Bu yıl Ürdün’den firmalar ilk kez katılım gerçekleştirecek.

Azerbaycan’ın ikinci Karabağ Zaferi’nin ardından savaşın kazanılmasında rol oynayan modern silahlar ve askeri sanayinin ürünleri fuarda tanıtılacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX)’e katılarak, heyetlerle olası bölgesel iş birliklerini görüşecek ve şirketin havacılık ve uzay alandaki kabiliyetlerini ziyaretçilerle buluşturacak.

Dünya havacılık ve savunma endüstrisinin ilk 100 havacılık ve savunma şirketinden biri olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, tasarımından üretimine yerli, milli ve özgün projelerinin uluslararası bilinirliğine katkı sağlayacak faaliyetlerine devam ediyor.  Bu kapsamda Türkiye’nin ilk eğitim uçağı HÜRKUŞ, ilk jet eğitim uçağı HÜRJET ve dünyanın sayılı beşinci nesil savaş uçağı projelerinden olan Milli Muharip Uçak başta olmak üzere, uçak, helikopter, insansız hava aracı ve uzay projelerini ADEX’te ziyaretçilerle buluşturacak.

Fuara katılan Türk Savunma Sanayinin önde gelen firması OTOKAR, COBRA II 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracını (TTZA) sergileyecek.

OTOKAR’ın Azerbaycan ile uzun yıllara dayanan bir iş birliği olduğunu vurgulayan OTOKAR Genel Müdürü Serdar GÖRGÜÇ, “Kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve iş birliği ilişkilerinin en önemli yansımalarından biri hiç şüphesiz ki savunma sanayii alanında gerçekleştirilen iş birliği projeleri. İki ülke arasındaki süregelen güçlü bağın etkisiyle, iş birlikleri her geçen gün artıyor. 1990’lı yıllardan bu yana OTOKAR üretimi askeri araçlar Azerbaycan’da başarıyla hizmet veriyor. İlk zırhlı araçlarımızın ihracatını yaptığımız 2010 yılından bu yana AZERBAYCAN’ın savunma ihtiyaçları için çalışıyoruz; bugün değişik tip ve konfigürasyonlardaki araçlarımız farklı kullanıcıların envanterinde görev alıyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl Azerbaycan, COBRA ll araçlarını ilk defa envanterine aldığını vurgulayan GÖRGÜÇ, “yeni nesil zırhlı aracımız COBRA ll ile Azerbaycan’ın gelişen ve değişen ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğun ve süregelen iş birliğinin uzun yıllar devam edeceğine inanıyor, OTOKAR olarak her türlü göreve hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmekten mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.



CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here