Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “TUSAŞ öz kaynakları ile GÖKBEY’in hücum (silahlı) versiyonunu çalışıyoruz, HÜRJETİ TUSAŞ’la konuştuk. Onu acaba gemiye iniş kalkış yapabilen bir şey yapılabilir mi konusu çalışılıyoruz ” dedi.

Habertürk yayınına katılan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir gazetecilerin sorularını cevapladı. Altay Tankı’nın son durumu hakkında bilgi veren Demir, Altay Tankı’nın milli motoru test benche girdi. İnşallah önümüzdeki Nisan ayında motor çalıştırılacak” ifadelerini kullandı.Tank motoru BATU Güç Grubu projesi altında BMC POWER tarafından geliştiriliyor.

İlk uçuşunu 6 Eylül 2018’de uçuşunu gerçekleştirilen Genel Maksat GÖKBEY Helikopteri testlerin başarıyla devam ettiğini belirten Demir, TUSAŞ öz kaynakları ile GÖKBEY’in hücum (silahlı) versiyonunu çalıştığını söyledi.

SOM ve ATMACA füzelerine güç verecek KTJ-3200 motoru ürettiklerini seri üretime geçildiğini söyleyen İsmail Demir, daha uzun menzil seyir füzesi motor çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Brezilya Donanmasında hurdaya çıkan uçak gemisinin Türkiye tarafıdan satın alınıp kullanılması konusuyla ilgili sorulan soruya, “O geminin tarihçesine bir baksınlar, ne kadar eski bir gemi olduğunu, ne kadar masraflı bir gemi olduğunu görsünler. Uçak gemisi yapmak Türkiye’de gemi sanayi için bir sorun değil. Uçak gemisi yapmak istersek yarın kolları sıvar yaparız. Uçak fırlatma sistemleri vesaire, onları çalışırız. Onun için o konu biraz, ben de konu gündeme gelince arkadaşlarıma biraz daha detaya bakın dedim; çok çok eski bir gemi, masrafları zaten korkunç, işe yarar bir tarafı yok.” sözleriyle cevapladı.

Demir, TCG Anadolu Amfibi Hücum Gemisi’nde İHA platformları değerlendirildiğini,  “HÜRJETİ TUSAŞ’la konuştuk. Onu acaba gemiye iniş kalkış yapabilen bir şey yapılabilir mi konusu çalışılıyoruz” şeklinde konuştu.

İngiliz dikine kalkan Harrier uçaklarının kullanılması iddialarına karşı şöyle konuştu: Özellikle dikine kalkış iniş yapabilme konusu. Malum İngilizlerin Harrier’ı vardı; Harrier’ı çok etkin kullanmadılar. Şimdi birkaç tane dezavantajı vardı onun. Harrier zaten kullanmayacaksınız demektir. O artık Nuh Nebi’den kalma derler ya, öyle bir şey o. Onu üretmiyorlar bile. Bir,süpersonic gidemiyor, iki,onun işletme maliyetleri çok fazla. O uçağı lazım olduğu zaman kullanacaksın ama lazım olana kadar bir dizi eğitim yapacaksın; onların oluşturduğu masraflar korkunçtu yani bir dizi parametre var orada.

Kaynak: Habertürk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here